Att välja takräcke till sin bilmodell

Takräcken har länge varit en av de populäraste lasttillbehören du kan köpa till bilen. De är relativt billiga och mycket praktiska. Du får mycket för pengarna helt enkelt. De är enkla att köpa online, välj här takräcken som passar just din bilmodell.

Vad är takräcken?

Takräcken är som namnet beskriver ett par räcken du monterar på taket av bilen. De öppnar många möjligheter när det kommer till att lasta. Det finns även vissa bilar där takräcken medföljer från fabrik, det är väldigt vanligt att till exempel se Volvobilar från 90-talet komma från fabrik med takräcken installerade som del av standardutrustningen.

Varför behöver du takräcken?

Takräcken har många praktiska användningsområden. Du kan till exempel köpa en cykelhållare och fäste i takräcket om du vill ta med familjens cyklar på semestern.

Takräcken tillåter dig även att installera takbox om du känner att lastutrymmet på bilen inte räcker och du vill att lasten ska vara skyddad från naturen. Annars kan du bara fästa lasten direkt i takräcket. Tänk bara på att lasten är helt öppen och inte får vara känslig för blåst eller regn.

Du behöver även takräcken för att fästa skidor om du vill åka på skidsemester.