Såhär kan du skydda dina händer när du skruvar i din bil

Nya bilar i all ära men visst är det något speciellt att få mecka med din egen bil? För dig som gillar att meka är det viktigt att skydda händerna. Det är nämligen slitsamt både mot hud och leder att skruva på bilen. Du bör alltid använda handskar och när de är slitna bör du se till att byta ut dem. Kolla in här för att få lite tips om olika typer av handskar.

Välj rätt handskar

Viktigt när du köper nya handskar är såklart att de har rätt storlek och passform. Är du allergikänslig är det viktigt att välja handskar i skonsamt material. Som stöd till konsumenterna finns det fastställda regler för hur märkningen ska gå till. Med hjälp av märkningen på handskar kan du lättare hitta rätt typ av handske och material.

För mekaniska handskar till exempelvis mekande finns det till exempel krav på skydd mot nötning och skärskydd. Tillverkaren säkerställer att dina handskar klarar mekanisk påfrestning genom olika tester. Bland annat blir nötningen testad genom att ytan blir slipad med ett sandpapper. Då ser tillverkaren hur många cykler som krävs innan det går hål i handsken.