Personlig ATV utrustning

ATV står för All Terrain Vehicle och har fyra eller sex hjul och den används oftast som arbetsfordon i svåra terränger där en bil inte kommer åt att köra. Det är ett mycket smidigt fordon som blivit alltmer populärt i Sverige under de senaste tio åren.

Säkerhet

En ATV, eller fyrhjuling som många känner till den som, är en väldigt kraftfull maskin med stark motor som accelererar fort och kommer upp i höga hastigheter. Det är därför väldigt viktigt att du vet hur du kör den innan du ger dig ut på en tur. En fyrhjuling kan lätt välta när du kör fort vilket kan resultera i svåra skador och dödsfall. Det är därför viktigt att du väljer säkerheten framför allt. Se till att använda hjälm då du är ute med din ATV.

Regler

Det finns massor av regler som du måste följa för att få köra en fyrhjuling. Du behöver vara minst 15 år och 9 månader för att börja utbildningen som tar cirka tio timmar. Efter att du klarat utbildningen kommer du få ett förarbevis, ungefär som ett körkort. Du får inte köra fyrhjulingen vart du vill och du får inte övningsköra privat utan de måste göras hos en utbildare.