Praktiska tillbehör till bilen

6671085-man-using-car-audio-stereo-systemDet finns alltid saker man köpa till bilen som inte följer med annars eller ens säljs av bilförsäljare många gånger. Här kommer ett par förslag man kan överväga att skaffa till bilen.

Extraljus

Extraljus är något som många inte bara finner vara praktiskt utan nödvändigt. Gång på gång hör man personer säga att de installerat extraljus på bilen för att det ljus man har är otillräckligt annars och det är lika förbjudet att förbättra sitt dåliga halvljus genom att tända dimljuset som att byta till 80- eller 100-watts lampor i sina existerade lyktor.

Bilstereo-docka

Det är allt fler som föredrar att lyssna på musiken de har i mobilen än att slå på radion och stå ut med att höra samma musik dag ut och dag in, speciellt om man kör en bra bit för att ta sig till och från jobbet. Sony har bland annat en riktigt bra docka för mobilen som man enkelt kan koppla in och spela sin egen musik genom bilhögtalarna.

Svart låda

Den svarta lådan är något som flygplan har använt väldigt länge, den samlar helt enkelt in data medan planet är igång, allt från hastighet och höjd till hur väl de olika maskindelarna fungerar. Detta finns faktiskt även att skaffa till bilen. En svart låda till bilen loggar det som händer både framför och bakom när man är ute och kör. Den fästes enkelt på instrumentpanelen och kan spela in 20 minuter video i en upplösning på 640×480 på ett SD-kort som sitter i den. Men den inbyggda rörelsedetektorn spelar den dessutom bara in när man väl sitter i bilen.